Skip to main content

Netcom Integrator
Eπιχειρηματικό Λογισμικό και Integrations

Netcom Analytics
Συστήματα Business Intelligence

Ποιά είναι τα προβλήματα του παραδοσιακού εμπορίου;

Η γενιά των Millennials

Το 73% των αγοραστών b2b σήμερα είναι millennials (25-40 ετών), άνθρωποι που είναι συνηθισμένοι σε e-shops και αγορές online, και προτιμούν την ευκολία του internet. Είναι πιθανοί πελάτες, τους θέλουμε.

Χρόνος Παράδοσης

Το 42% των εμπορευμάτων πρέπει να παραδοθούν σχετικά άμεσα, πράγμα που σημαίνει ότι η ψηφιακή υπόσταση του χονδρέμπορου είναι όλο και πιο σημαντική. Ταχύτητα και ποιότητα = επαναλαμβανόμενες πωλήσεις. Τις θέλουμε.

Τηλεφωνική Παραγγελία

Η χειροκίνητη λήψη παραγγελιών είναι αργή (αν και στο 2021 συμβαίνει ακόμα) και ακριβότερη από την ψηφιακή (online) παραγγελία μέσω e-shop, που διαχειρίζονται οι ίδιοι οι πελάτες. Επίσης οι πιθανότητες του τηλεφωνικού κέντρου να ακούσει τον κωδικό Β11-35G αντί του Β18-35J είναι πλέον στο 90%. Πιθανά λάθη λοιπόν, που κοστίζουν στην επιχείρηση, με το e-shop εκμηδενίζονται.

Το φυσικό κατάστημα υστερεί

Το μέσο online καλάθι παραγγελίας σε ένα online Β2Β, είναι υπερδιπλάσιο έναντι του μέσου καλαθιού του αντίστοιχου φυσικού καταστήματος. Περισσότερες πωλήσεις. Σίγουρα τις θέλουμε.

Ο χονδρέμπορος δεν είναι καταναλωτής

Τα προϊόντα ηλεκτρονικού εμπορίου που βασίζονται σε B2C, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του χονδρεμπορίου. Μην τα μπερδεύετε. Όμως, σε λίγο καιρό (κάποιοι το κάνουν ήδη, με επιτυχία) ακόμα και οι χονδρέμποροι θα κάνουν τις παραγγελίες τους μέσω e-shop διότι υπάρχει η δυνατότητα να έχετε χρήστη που να έχει διαφορεικές εκπτώσεις από τον μέσο αγοραστή. Φυσικά το υλοποιούμε αυτό στην εταιρεία μας.

Το κόστος της νέας τεχνολογίας

Η τεχνολογία θεωρείται ακόμα και σήμερα αρκετά δαπανηρή για τους περισσότερους χονδρεμπόρους, ειδικούς συνεργάτες ή τους προμηθευτές. Δαπανηρή ναι, ακριβή πλέον όχι. Ακόμα και αν τα νούμερα συνεχίζουν να είναι αρκετά ψηλά στις μέρες μας, το κέρδος που μπορεί να αποφέρει ένα e-shop είναι υπερδιπλάσιο από ένα φυσικό κατάστημα.

Είμαστε στην διάθεση σας για να σας δώσουμε τα εργαλεία για την επιχείρηση σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για μία προσφορά.
Επικοινωνήστε με ένα Σύμβουλο μας, ώστε να σας προτείνουμε τη βέλτιστη λύση για την επιχείρησή σας.